Nieuwe Rolex Deepsea Challenge Touts Titanium Case, Ultra-Deep Bona Fides

De 126067 krijgt alle Rolex toeters en bellen die we al jaren in hun diepste duikers zien. De architectuur van de Ringlock-kast zorgt ervoor dat het horloge enorme druk kan weerstaan, terwijl de helium-ontsnappingsklep gas uit het horloge laat ontsnappen tijdens de decompressiefase van een duiker in een hyperbare kamer. Een Triplock-kroon biedt drie afgesloten zones rond de kroonsteel (twee aan de binnenkant en één aan de binnenkant van de kroon) voor gemoedsrust. Op de armband vind je het Glidelock-systeem in de sluiting en een Fliplock-uitbreiding voor montage over een duikpak.

Dat is allemaal goed en wel, maar uiteindelijk ver verwijderd van de dagelijkse bruikbaarheid die we genieten van andere Rolex-gereedschapshorloges. Hoe indrukwekkend de statistiek van deze referentie ook mag zijn, ik heb zeker geen zaken nodig als een heliumontlastklep of 11.000 meter diepteweerstand. Ik durf te wedden dat jij dat ook niet doet. Maar er zijn een handvol details over dit horloge die me enthousiast maken voor toekomstige releases van het merk. We hebben het hier over Rolex, dus niets schokkends, maar als je een zwak hebt voor het merk, zijn er een paar afhaalrestaurants van dit replica horloges rolex die je enthousiast zouden moeten maken.

Het eerste en meer opvallende detail van deze release (afgezien van de extreme mogelijkheden) is het gebruik van titanium. Rolex noemt het RLX-titanium, hoewel ze ernaar verwijzen als een titaniumlegering van klasse 5. Dit bestaat over het algemeen uit 6% aluminium, 4% vanadium en sporen van ijzer, en is bestand tegen een breed scala aan omgevingsfactoren (zoals zeewater). Het heeft een hoge sterkte-gewichtsverhouding en tal van andere voordelen die het een geweldige kandidaat maken voor een overontwikkeld duikhorloge als dit. Dit is misschien een primeur voor Rolex, maar ze zijn verre van de eersten die een horloge van het spul bouwen. Wat maakt RLX titanium anders dan ander Grade 5 titanium? Als er een speciale saus aan deze legering is, heeft Rolex geen van die details gedeeld.
rolex
Dit is de eerste commercieel verkrijgbare titanium Rolex, maar het is niet de eerste die ze hebben geproduceerd. Vorig jaar werd Sir Ben Ainslie gespot met een jacht-Master 42 met een titanium kast waarvan velen speculeerden dat we die eerder dit jaar bij Watches & Wonders zouden zien verschijnen. Dat gebeurde natuurlijk niet, maar het feit dat Rolex überhaupt met titanium bezig was, was uit de zak, en het was vermoedelijk slechts een kwestie van tijd voordat we zouden zien dat het het rijk van hun productiereferenties zou betreden. Nu het hier in deze referentie staat, lijkt het een veilige gok dat we het in de nabije toekomst in meer toegankelijke referenties zullen zien. Dit is een merk dat berucht is omdat het de tijd neemt om opzettelijke wijzigingen aan te brengen, en hoewel ik niet verwacht dat er naast hun stalen tegenhangers een titanium Sub en Explorer zullen zijn, denk ik wel dat we het in de komende tijd langzaam in de vergelijking zullen zien. jaren.

In een verrassende beweging onthulde Rolex vanmorgen samen met filmmaker/avonturier extraordinaire James Cameron een nieuwe Deepsea Challenge in de referentie 126067. Rolex-enthousiastelingen zullen onmiddellijk iets nieuws opmerken aan dat nummer, en dat is de 7 helemaal aan het einde. Dat laatste cijfer geeft het kastmateriaal aan en tot nu toe is een 7 nooit gebruikt. Dat komt omdat dit horloge de eerste in de handel verkrijgbare Rolex is die is gemaakt van titanium. Dat is misschien een primeur, maar dit is echt een referentie die het verleden viert op een manier die je zelden van het merk ziet. Dat gezegd hebbende, de meest opwindende details van dit rolex replica zijn wat het zou kunnen zeggen over toekomstige releases.

De eerste Deepsea Challenge werd 10 jaar geleden gebruikt toen het de heer Cameron vergezelde naar de Marianentrog, zo’n 11.000 voet onder het oppervlak van de Stille Oceaan. Jacques Piccard en luitenant van de Amerikaanse marine Don Walsh. Zowel de trektocht in 1960, gemaakt in een schip genaamd de Trieste, als de expeditie in 2012 in de verticale Deepsea Challenger, nam Rolex-horloges mee voor de rit, en niet alleen om de polsen van de inzittenden. Elk had prototype horloges vastgemaakt aan de buitenkant van de schepen die voor de afdaling werden gebruikt. Ze zouden doorgaan om de duik te overleven. Een indrukwekkende flex om zeker te zijn, maar een met weinig implicaties voor de horloges die we dag in dag uit dragen.

Op de achterkant van de nieuwe Deepsea Challenge staan de data van elk van die duiken: “23-01-1960” en “26-03-2012”, evenals de woorden “Marianas Trench”. Een meer directe knipoog naar de geschiedenis op een moderne Rolex ontgaat me, die veel verder gaat dan een kleurkeuze of lettertypeselectie. Passend is de diepteclassificatie van de nieuwe Challenge maar liefst 11.000 meter of 36.090 voet. Dit is 1.000 meter minder dan het horloge dat in 2012 werd gebruikt, maar het compromis zorgt voor een meer “draagbare” kast.