Even voorstellen: ZoeterWous

ZATERDAG 14 OKTOBER – Pleyns 55-jarig bestaan

Een optreden van ZoeterWous is altijd feest. Met hun mix van covers en Nederlandstalig eigen werk beklommen zij al menig podium in de regio, zoals Hoeckstock en Rijnwoude Live en wisten zij het publiek voor zich te winnen. De band vertolkt met overtuiging en enthousiasme de muziek uit de rock- en pophistorie, van AC/DC tot Herman Brood. Maar de band uit de Zoeterwoudse Weipoort laat pas echt van zich spreken met de eigen nummers. Met nummers als ‘In de Weipoort’ en ‘Kip zonder Kop’ beschouwen zij met een knipoog het plattelandsleven. De band kreeg in de pers het predicaat “protestband’ door het nummer ‘Zoeterwoude Boven’. Een video over dat nummer, waarmee de band zich hard maakt voor de onafhankelijkheid van het dorp, ging viraal. Verder is de band wars van politieke boodschappen en is er vooral op uit een optreden op een vrolijke manier te laten ontsporen.